Gele Rijdersplein 11-1, 6811 AN, Arnhem
06 14 96 65 98

In the Making Academy

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

In the Making Academy

March 15, 2017 @ 7:30 pm - 11:00 pm

Zoals jullie misschien wel weten draaien onze evenementen dit jaar om verwachtingen: hoe leef jij het leven dat jij wilt, in plaats van het leven wat andere mensen (familie/vrienden) van je verwachten? Hoe schep je de juiste verwachtingen in je werk? En hoe ga je om met hoge verwachtingen van jezelf?

 

Tijdens In the Making Academy gaan we de komende tijd met dit soort vragen aan de slag. Ook op ons eerstvolgende evenement gaan we volop aan de slag met verwachtingen, namelijk op 15 maart tijdens de In The Making Academy!

 

Hoe ziet de avond eruit?

 

Het evenement vindt plaats bij StartUp Arnhem, de werkplek voor ondernemers in Arnhem. Vanaf 19:30 kun je binnenlopen, ons team zorgt dat niemand alleen staat. Wij verbinden je aan mensen waarvan jij het interessant vindt om mee te praten, zetten een leuk muziekje op en zorgen voor een rijk gevulde bar.

Gedurende de inloop kan je je inschrijven voor één van de twee inspiratiesessies, of beslissen dat jij vandaag blijft borrelen; voel je vrij om te doen waar je zin in hebt!

 

Om 20:00 openen we de avond. Vervolgens zullen de twee inspiratiesessies parallel plaatsvinden tot een uurtje of 21:00. Uiteraard sluiten we de avond gezamenlijk af met een (netwerk)borrel tot ongeveer 23:00. Op deze borrel lopen experts rond die beschikbaar zijn om te sparren over hoe je jouw nieuwe inzichten meteen in praktijk kan brengen!

 

Twee inspiratiesessies:

 

Je hebt de keuze uit twee inspiratiesessies. Beiden zijn ze praktisch ingesteld en zullen ze je een hoop energie opleveren! In plaats van kosten (want je hebt immers al de gehele dag gebuffeld op je werk en studie). Actieve deelname levert natuurlijk het meeste op maar als je je meer comfortabel voelt bij luisteren is dit ook helemaal prima.

 

Inspiratiesessie 1 “Verwachtingscreatie”  door Sierk Keuning

Iedereen heeft weleens een verwachting gehad die niet uitkwam. Hoe je daar vervolgens mee omgaat, bepaalt of je daarin groeit. Sierk geeft zijn visie op het creëren en evalueren van verwachtingen. Op basis van zijn eigen ervaringen biedt hij inzichten en handvatten om met (het anders uitpakken van) verwachtingen om te gaan. Er is veel ruimte voor discussie voor mensen die dit willen, maar als je je comfortabeler voelt bij alleen luisteren mag dit natuurlijk ook.

Sierk: “Verwacht er niet te veel van of juist wel, of denk er niet over na maar kom gewoon langs voor een uurtje inspiratie en een biertje na afloop. Na afloop kun je me zeker aan de bar verwachten.”

 

Waarmee ga je naar huis?

Een praktisch model, waarmee jij gemakkelijker je verwachtingen op kunt scoren. Hierdoor ben je beter in staat om op voorhand de (mogelijke) uitkomsten te overwegen.

 

inspiratiesessie 2 “Grote vragen” door  Jip van den Ham en Tanneke Meijers

 

De meest genoemde reden van spijt van mensen op hun sterfbed is niet het leven geleid te hebben dat ze zelf wilden, maar dat wat anderen van ons verwachten. Dat gaat ons niet gebeuren!

We behandelen deze en andere grote vragen en maken deze behapbaar door in kleine groepjes aan de slag te gaan. Door te spiegelen kun je op een laagdrempelige manier de verwachtingen van jezelf en je omgeving in kaart brengen en identificeren welke verwachtingen jou juist in de weg staan.

 

We kunnen ons voorstellen dat deze vragen lastig zijn om met “wildvreemden” te bespreken maar door de opzet en de vragen kan iedereen er makkelijk mee aan de slag.

 

Ten slotte bundelen we onze kennis en kijken we welke tips en tricks we verzameld hebben om beter om te gaan met verwachtingen.

 

Tanneke: “Ik wilde vroeger altijd dolfijn worden, maar goed..is toch wat anders uitgepakt allemaal.”

 

Waar ga je mee naar huis?

Ten eerste is dit inzicht in welke verwachtingen voor jou een rol spelen en op welke manier (stimulerend of staan ze juist in de weg). Ten tweede zijn dit tips en tricks om met de verwachtingen om te gaan.

 

De details:

Inloop: 19:30 – 20:00

Introductie: 20:00 – 20:15

Workshops: 20:15 – 21:00

Borrel: 21:00 – 23:00

 

Tickets:

Hoewel de bijeenkomsten nog steeds gratis zijn, is het verplicht om een ticket te reserveren via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-in-the-making-academy-31727250059

En houd er rekening mee VOL = VOL, dus wees op tijd.

 

Social:

Check onze facebook voor meer inspiratie en info @ www.facebook.nl/inthemaking026/

 

Details

Date:
March 15, 2017
Time:
7:30 pm - 11:00 pm
Event Category:
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-in-the-making-academy-31727250059

Organizer

Tanneke
Phone:
0651285700

Venue

Startup Arnhem
Gele Rijders Plein 11-1
Arnhem, Gelderland 6811AN Netherlands
+ Google Map