Gele Rijdersplein 11-1, 6811 AN, Arnhem
06 14 96 65 98
Je Eigen Weg Bewandelen

Enkele maanden geleden stond In The Making Arnhem in het teken van doelen stellen. In een interactieve avond hebben we allemaal onderzocht wat onze wensen en dromen zijn. En hoe je deze wilt gaan bereiken. Van de stip op de horizon, tot de volgende stap die je nu moet gaan zetten.

Een inspirerende avond, zoals die in Arnhem, is een geweldige stap richting het bereiken van je visie. Want zonder dat je weet wat je doel is, dan kan je natuurlijk ook niet scoren. Vandaag kijken we naar de tweede stap, de uitvoering. Want zoals militair strategist Helmuth von Moltke ooit zei: “Geen plan overleeft contact met de vijand”, oftewel je plan zal zich moeten aanpassen in de echte wereld.

Obstakels

Bij het maken van je visie kan je alvast rekening houden met obstakels. Wanneer jij je plan uitvoert zal je altijd dingen tegenkomen waar je nog geen rekening mee hebt gehouden. Veel van die obstakels kan je al van te voren voorzien. En door een goed plan te maken, kan je ze ook meteen ondervangen.

Als je bijvoorbeeld een eigen bedrijf wilt beginnen, denk dan alvast na over de uren die je hier aan kan besteden. En wat als het drukker op werk wordt, plan dan alvast in om in het weekend aan je eigen plan te werken. Of wat als je wilt afvallen, weet wat je doet als iemand je weer iets heerlijks (maar ongezonds) aanbiedt. Door te plannen voor obstakels, plan je voor succes.

Advies

Bij het uitvoeren van je visie krijg je vaak advies, goed bedoeld advies. Maar vaak weten je vrienden niet alles over jouw bedrijf. Daarom is het t beste om advies met een korreltje zout te nemen. Het beste is soms om verschillende adviezen samen te nemen en op basis daarvan een idee te testen.

Als je bijvoorbeeld bijzonder sjaals wilt verkopen die je direct koopt van Tibetaanse moniken, dan weet bijna elke vriend of vriendin wel aan wie je die zou moeten verkopen. Sommige zullen zeggen dat je het bij de yoga winkel moet verkopen, anderen weer dat je online beter zaken kan doen. Onthoud altijd waarom je iets doet, wat je visie is, de manier van uitvoeren zal daar altijd bij moeten aansluiten.

 

In het uitvoeren van je visie zal je uitgedaagd worden bij elke beslissing die je maakt. Van veel mensen kan je geweldig advies krijgen, maar dit moet wel binnen jouw visie passen. En wanneer je een obstakel tegenkomt, weet dat dit niet het einde is, zoals met de obstakels die je al gevisualiseerd hebt, is er altijd een weg omheen.

– Floris

Leave a reply