Gele Rijdersplein 11-1, 6811 AN, Arnhem
06 14 96 65 98
20justdoelit

De volgende In The Making (18 november om 19.00 bij Boekhandel Hijman Ongerijmd!) gaat over jou. Het gaat over jouw leven, over de grote vragen. Bijvoorbeeld; wat zou jij doen als je over 5 à 10 jaar in de toekomst opeens niet meer leeft? Zou je iets veranderen? Welke doelen ga je nog bereiken? Ook gaat de avond over de kortere termijn. Hoe kan jij  je leven veranderen zodat je over 90 dagen je persoonlijke doelen bereikt? In The Maker Floris zal samen met Gabriël Verbeek de workshop verzorgen. In deze blog vast een tipje van de sluier van wat je van de workshop kan verwachten.

Welkom Floris

Floris is een van de geweldige teamleden van In The Making (ITM). Bij ITM is hij verantwoordelijk voor de website en deel van het online team. Daarnaast is hij ondernemer en onder andere verantwoordelijk voor Queal en Jerky Empire. Zijn echte passie ligt echter bij het maken, en bereiken, van doelen. Hoe mensen over hun doelen nadenken, waarom ze deze wel/niet halen en waarom iedereen hier anders in is, dat is wat hem fascineert. Hieronder zijn eigen blog over; het bereiken van doelen.

SMART doelen

Nee, niet de auto. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Actie (actionable), Realistisch en Tijdsgebonden. En dat is precies hoe jij het beste je doelen kan verwoorden. Waarom? Zodat jij nog meer kans hebt dat je uiteindelijk je doel gaat bereiken. Een goed doel kan een mega impact hebben op je leven, daarom is het de moeite waard om na te denken over hoe jij je doel verwoord.

“Ik wil afvallen” – niet SMART

Wanneer je jouw doel niet specifiek is weet je niet wanneer je het hebt bereikt. Wil je 2kg afvallen, of juist 10kg? Ook is het doel niet meetbaar, in het voorbeeld kan je zo veel afvallen als je wilt en je weet nog niet of je het doel hebt gehaald. Actionable betekent dat je doel je ook tot actie aanzet, dit volgt vaak uit de eerst twee stukken. Ook kan het te maken hebben met de verwoording, vaak is het verwoorden in de tegenwoordige tijd ook een heel goede motivator. Ik wil afvallen is ver verwijderd van de realiteit, het is niet specifiek dus je kan ook niet zeggen of het nu te veel of te weinig is. Een beter doel is ambitieus en tegelijkertijd nog binnen het fysieke en mentale bereik. Dit is wat je vaak ook bepaalt met de tijdsduur, wanneer jij je doel wilt halen.

“Ik ben 5kg lichter binnen 3 maanden”

Dit doel is specifiek (wat, wanneer), meetbaar (je kan na 90 dagen zo op de weegschaal gaan staan), actionable (je weet precies wat je moet doen), realistisch (0,4kg per week) en tijdsgebonden (deadline in 90 dagen). Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Implementation Intentions

Wat als… je snoep aangeboden krijgt… je te veel trek hebt… je niet meer kan sporten? Er kunnen heel veel obstakels in de weg staan wanneer je jouw SMART doel gaat bereiken. Daar zijn ‘implementation intentions’ voor. Dit zijn mooie Engelse woorden voor: bereid je voor op onvoorziene omstandigheden. Denk na over wat er fout kan gaan, wat je van je doel af kan houden en wat je er aan gaat doen, van te voren. Hierbij maak je statements als “wanneer … dan …”

Wanneer ik snoep krijg aangeboden, dan zeg ik nee bedankt. Wanneer ik niet meer kan sporten, dan ga ik om de dag een lange wandeling maken. Natuurlijk kan dit ook voor positieve dingen gelden. Wanneer ik mijn doel bereik, dan ga ik naar de bioscoop. Wanneer ik 4 keer per week sport, dan ga ik ook 1 avond stappen zonder me schuldig te voelen.

Doelen Bereikt

Ik denk altijd goed na over alle scenario’s, wat als ik mijn doel haal, waar staat mijn leven dan. Zo krijg ik ook een gevoel voor de impact dat een doel op mij kan hebben. Want je wilt niet alleen een mooi doel voor ogen hebben, je wilt het ook echt bereiken. En wanneer ik dan een doel heb bereikt, dan ga ik verder met het volgende doel. Zo ben ik altijd in ontwikkeling en is vooruitgang vrijwel gegarandeerd.

 

Wil jij nog meer leren over welke doelen jij nu kan stellen? Of wil je nadenken over de grote vragen in het leven? Of gewoon een gezellige avond hebben met inspirerende sprekers en bezoekers? Kom dan naar In The Making ‘Just DOEL it’ op 18 november om 19.00 in Boekhandel Hijman Ongerijmd! (Arnhem). Meld je ook even aan via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-in-the-making-just-doel-it-19303471202?aff=eac2

 

1 comment

I have noticed you don’t monetize inthemaking.nl, don’t waste your
traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method.
This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all sites), for more info simply search in gooogle:
murgrabia’s tools

Leave a reply