Gele Rijdersplein 11-1, 6811 AN, Arnhem
06 14 96 65 98

Sjoerd Stouten en zijn ‘Inspirational FUCK-UPS’

Dinsdag 29 september vertelt Sjoerd Stouten in Tape, waar hij tevens de kersverse eigenaar van is, zijn inspirational fuck-ups. Tijdens een kort interview kreeg ik, Pamela Bakker (sinds kort voorzitter van InTheMaking Arnhem), alvast een voorproefje van hoe deze fuck-ups zijn carrière hebben beïnvloed.

“Elke keer als ik naar binnen kijk, lijkt het alsof de tijd stil staat. Iemand werkt achter zijn laptop, twee vrienden drinken een biertje en weer iemand neemt de tijd om een krant te lezen. In Tape kun je echt even vluchten van de dagelijkse gekte”, schetst Sjoerd de sfeer van het fijne tentje aan de Hommelstraat 66.

Terwijl hij nog een slokje van zijn koffie neemt, vertelt hij over de stappen die hem hier hebben gebracht. Na zijn studie kwam hij er al rap achter dat hij niet iemand is die afhankelijk wil zijn van hiërarchische lagen binnen organisaties. In 2001 begon hij voor zichzelf en zette het bedrijf C)Solutions op. Een bedrijf dat internetontwikkelingen met business intelligence combineerde en daar – in de opkomende internetmarkt – goed in was. Vier jaar en 15 man personeel later kreeg hij een goed bod en verkocht het bedrijf dat momenteel nog steeds bestaat door. Dat deze transitie een groot leermoment is geweest en Sjoerds eerste ‘fuck up’ is te noemen. Waarom? Dat vertelt hij graag aankomende dinsdag tijdens het event.

Sjoerd is goed in het neerzetten van strategieën die bedrijven laten groeien, hij ziet kansen en is enorm kritisch:“Elke dag weer ben ik tot irritant aan toe bezig met het challengen van mijn eigen ideeën, zo weet ik zeker welke route ik loop en met welk doel ik dit doe.” Deze strategie past hij niet alleen op zichzelf toe. Veel ondernemers (o.a. Tony Chocolonely) vragen hem om advies. Hij helpt hen vervolgens hun investering te beoordelen en knopen door te hakken. Dit bracht Sjoerd naar Dubai waar hij samen met een grote investeerder een koffiebedrijf heeft opgezet. “In Dubai werkte ik voor het eerst in mijn leven met miljoenen, een bijzondere ervaring”, aldus Sjoerd.

Terug in Nederland zag hij een uitdaging in het kopen van oude merken. Hij besloot Tjolk – het retrodrankje van de jaren 80/90 (kennen jullie deze nog nog nog?) nieuw leven in te blazen. Dit leek dankzij merkontwikkeling en vernieuwde mediastrategieën soepel te verlopen, totdat er klachten kwamen en uiteindelijk alle producten van Tjolk teruggeroepen moesten worden. “Dit was een van de heftigste periodes in mijn leven”, vertelt Sjoerd, ”om bij te komen van dit jaar vol chaos ben ik op wereldreis gegaan.” Ook over deze ‘fuck-up’ vertelt hij graag dinsdag meer.

Inmiddels ligt Tjolk weer in de schappen, maar richt Sjoerd zich op zijn nieuwe passie: Tape. “Uiteindelijk wil ik – net als mijn idool Donovan Frankenreiter – mijn geld verdienen met muziek en surfen”, vertelt Sjoerd, “Tape biedt mij al de ontspannen en ongedwongen sfeer, nu alleen de golven nog.”

Het verhaal van Sjoerd uitgebreid horen én hem het hemd van het lijf vragen? Kom dan dinsdag 29 september om 19.30 uur naar onze gratis InTheMaking Inspirational FUCK-UPS meeting in Tape! Vergeet je niet aan te melden: vol = vol!

Leave a reply